Нашият сайт ползва бисквитки! Молим ви да се запознаете с нашата Политиката за личните данни
Общи условия | Лични данни | Бисквитки

Видове соларни системи

1. Мрежови соларни системи - тези системи работят постоянно присъединени към електропреносната система и са най разпространените в момента. Те включват соларни панели и инвертор, който преобразува постоянното напрежение от панелите в променливо монофазно или трифазно напрежение, което синхронно се подава в мрежата. Тази конфигурация може да се използва, както за производство на електроенергия и нейната продажба, а така също и за собствени нужди. Възможен е и вариант за покриване на всички собствени нужди и излишъка да се продава. Недостатък на тази конфигурация е, че при спиране на основното захранване по мрежата, фотоволтаичната система също се изключва от съображения за безопасност.


2. Хибридни соларни системи - конфигурацията наподобява мрежовата, но при хибридната присъстват и батерии, които могат да съхраняват енергията, произведена от панелите и да я отдават в мрежата само тогава, когато е необходима. Това е за сметка на значително по-високата цена, която се определя от капацитета на използваните батерии. Системата дава възможност за продължаване на електрозахранването на обекта, дори и при спиране на основното захранване от  електропреносната система.


3. Островни соларни системи - това са системи, които работят автономно и не са присъединени към електропреносната мрежа. Те осъществяват независимо електрозахранване на места, където няма изградено външно електрозахранване. Притежават всички компоненти на хибридните и обикновено са с батерии с по-голям капацитет. За повече сигурност, към цялата конфигурация обикновенно се добавя и дизелов електроагрегат с автоматично включване в критични моменти.

 

Ние изграждаме соларни системи във всички области на страна Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, София област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Запитване за оферта
* Задължителни полета